Omroep Zeeland 29-06-2024:

Vier tafeltennisverenigingen vieren jubileum met een potje …tafeltennis.

Ze kwamen er eigenlijk per toeval achter. Vier tafeltennisverenigingen die dit jaar allemaal vijftig jaar bestaan. Dat moet worden gevierd, dachten ze. In Kapelle werd daarom een groots toernooi gehouden.

Een stralende Ed Voshol tijdens het tafeltennistoernooi

Het gaat om de verenigingen TTV Westerzicht, Kapelle, Scaldina en Yerseke. “Puur toeval”, zegt Ed Voshol, secretaris van Scaldina, over het jubileum. Ze kwamen pas een paar maanden van te voren achter het feit dat ze alle vier in 1974 zijn opgericht: “Daar moet je wat mee doen.” In totaal namen zeventig deelnemers het tegen elkaar op. Genoeg animo en wat blijkt? Tafeltennis is in Zeeland populair: “We hebben de afgelopen twee jaar een verdubbeling van het aantal leden gekend.” Ze hebben nu bijna vijftig leden.

De oudste deelnemer van het toernooi is 82 jaar oud. De jongste is Liv de Munter, slechts tien jaar: “Het is een soort tennis, maar dan op een kleine tafel. Dat vind ik gewoon grappig.” Ze ontdekte de sport op haar basisschool en was meteen verkocht: “Ik vind het heel leuk en wil niet echt op voetbal, want dan kun je gewond raken. Dat wil ik niet.”

Liv de Munter (10) speelt voor Westerzicht en is de jongste deelnemer van het toernooi