Theo Thijssenschool op herhaling

Het is de Theo Thijssenschool uit Vlissingen voor een 2e keer op rij gelukt om Nederlands kampioen te worden bij het scholieren tafeltennis toernooi Table Stars the Battle in Zwolle.
Vorig jaar wist de school met een team de 1e plaats te bemachtigen en dat is dus afgelopen zondag 5 maart nog een keer gelukt en zij mogen zich dus wederom Nederlands kampioen noemen en komt de naam van de school voor de 2e keer op de wisselbeker te staan.
Na de 1e en 2e ronde vrij gemakkelijk te hebben gewonnen stond het team bestaande uit Nikki Weterings (11), Ian Machielse (13), Jelle Mosterd (11) en Tom Akkerman (12) als 1e genomineerd in de finale poule.
In deze finalepoule moest er gespeeld worden tegen de st Franciscusschool 1 en 2 uit Nunspeet en dit leek wel een herhaling van de finalepoule van vorig jaar.
Er werd flink gestreden voor elk punt, elke set en uiteindelijk de winst van de volledige game, “the best of five” waarbij 3 gewonnen sets bepalend zijn voor de winst.
Uiteindelijk wist Nikki, het enigste meisje van het team (wat overigens verplicht was tijdens het toernooi) beide tegenstanders te verslaan en zo kon de winst gepakt worden.
Want de  wedstrijden tegen de st Franciscusschool 2 verliepen niet zo goed, slechts 1 gewonnen game en 3 verloren games, maar de wedstrijden tegen de st Franciscusschool 1 werden alle 4 gewonnen door de spelers van de Theo Thijssenschool en zo werden zij dus 1e en Nederlands kampioen.
De spelers werden gecoacht en begeleid door de 2 jeugdtrainers, Hans Scharpentier en Ed Sleijpen van tafeltennis vereniging TTV Westerzicht uit Vlissingen waar de spelers de afgelopen weken hadden kunnen oefenen voor het toernooi.
Eén speler, Ian Machielse die tevens lid is van TTV Westerzicht en kon de andere spelers ook goed helpen met het oefenen/trainen.
Volgend jaar zal er dus weer een team van de Theo Thijssenschool naar Zwolle moeten om de beker nogmaals te verdedigen maar dit zal een volledig nieuw team gaan worden want de spelers die nu mee hebben gedaan zitten volgend jaar dan op het voortgezet onderwijs en mogen dan helaas niet meer meedoen.
Maar ik denk dat er nog genoeg talent op de Theo Thijssenschool aanwezig is om volgend jaar de beker te verdedigen
Foto’s van het toernooi in Zwolle zijn te vinden op de Facebook pagina van TTV Westerzicht.
Ed Sleijpen, jeugdtrainer TTV Westerzicht

http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2017-03-05/1095556/theo-thijssenschool-twee-keer-achtereen-tafeltenniskampioen#.WLyVL3_l_ns

https://www.nttb.nl/nk-tafeltennis/nieuws/theo-thijssenschool-prolongeert-titel-best-tafeltennissende-basisschool-van