Regels in Coronatijd 29-6-2020 / zaal open per 1-7-2020

29-06-2020
REGELS VOOR DE ZAAL IN CORONATIJD met ingang van 01-07-2020 (voorlopig tot 1 september)
Aanleiding: uitbraak van Coronapandemie sinds februari 2020. Eerste ingreep door het bestuur op 10 maart met handen wassen. Zaal gesloten op 13 maart.

1. Ieder die zich niet helemaal gezond voelt blijft thuis. Wie een huisgenoot heeft met koorts en/of benauwdheidsklachten; wie kortgeleden coronainfectie heeft gehad; wie de laatste 2 weken contact heeft gehad met een huisgenoot/gezinslid met coronainfectie en wie zelf nog in quarantaine is mag niet naar de zaal komen.
  2. De anderhalvemeterregeling is leidraad voor deze regels. Geef ieder ander daarom de ruimte.  Tijdens het spelen geldt geen afstandsbeperking, zodat dubbelspel is toegestaan. (Voor jeugd tot 18 jaar geldt deze beperking onderling niet, wel houden zij die afstand tot volwassenen/de trainer)
  3. Er mogen niet meer dan 20 personen tegelijk in de zaal aanwezig zijn inclusief barmedewerkers. Als dat aantal is bereikt moet een nieuwkomer dus wachten tot een ander naar buiten komt. Een hele middag spelen zal dus soms niet kunnen. Verstandig zal het dan ook zijn om niet allen tegelijk aan te komen maar om dit gespreid te doen en daarvoor afspraken te maken.
  4. Om verspreiding zo veel mogelijk te voorkomen mag een speler maar naar één en de zelfde spelperiode per week komen.
  5. De bar is nauw om anderhalve meter te kunnen handhaven. Er mogen dus alleen 4  personen zich in de bar ophouden, anders dan de bar medewerker, zittend tegen de achtermuur met anderhalve meter tussenruimte.
  6. De dameskleedkamer en de herenkleedkamer zijn op slot.  Kom dus aan in spelkleding.
  7. De douches mogen niet worden gebruikt. De toiletten natuurlijk alleen bij hoge nood. De bovenkamer is gesloten.
  8. De ventilator en de afzuiging in de bar worden meteen bij het begin van het gebruik van de zaal op maximaal aangezet.
  9. ‘Bij binnenkomst ligt er een register waarin de speler zijn naam zet, zodat die zo nodig teruggevonden kan worden, maar ook waarmee die aangeeft dat hij alle vragen op de lijst met gezondheidsvragen die daar ligt met nee beantwoordt. (zie punt 1) Het register wordt 4 weken bewaard.
  10. Bij binnenkomst  worden de handen ontsmet door te wassen met zeep of met handalcohol. Ieder zorgt dat die papieren zakdoekjes bij de hand heeft voor onverwachte hoest/niesbuien.
  11. Er is eenrichtingsverkeer met de klok mee: van de ingang meteen links naar de herenkleedkamer, rechtsaf naar de tafels en tussen de tafels door naar rechts en terug naar de uitgang/zithoek.(zie de pijlen op de wand)
  12. Aan 5 tafels kan gespeeld worden, ze staan ver genoeg uit elkaar (4,5×9 meter), gescheiden door hekjes
  13. Tussen  de eerste tafel en de bar wordt een zitje klaar gezet met stoelen op anderhalve meter afstand (afgezet met hekjes); sjouw niet met de stoelen.
  14. Er worden geen handen geschud, noch geknuffeld. Een knikje moet voldoen bij de begroeting, bij de felicitatie en om te bedanken.
  15. Tijdens een partijtje/wedstrijd wordt niet van speelkant gewisseld; (kies van te voren na toss?)
  16. Omdat het balletje steeds met de vingers aangeraakt wordt, wordt het na de wedstrijd ontsmet met alcohol voordat het de koker in gaat .  De tafels worden aan het begin van de spelsessie en aan het eind met alcohol gereinigd.
  17. Dynamic Tennis kan doorgaan ook met dubbelspel, maar waar niet gespeeld wordt geldt de anderhalve meter tussenafstand.
  18. Wissel geen batjes uit. Reinig de rackets met alcohol tussen de partijen.
  19.  Een barbestelling wordt op afstand gedaan, waarna de barmedewerker de consumptie op de hoek van de bar plaatst, waar die wordt opgehaald. (De regel dat geen consumpties in de zaal mogen worden gebracht, vervalt dus tijdelijk). Lege glazen worden teruggezet op een tafeltje bij de baringang.
  20. Barmedewerkers dragen handschoenen. Contant geld  kan hierdoor wel gebruikt worden
  21. Deurkrukken en kranen worden elk uur met alcohol schoon gemaakt tijdens de spelsessies (door barmedewerker).  Aan het eind van elke spelsessie worden de wc’s schoon gemaakt.
  22. De barmedewerker is tijdens de spelsessie toezichthouder. Hij/zij kan terugvallen op het bestuur.

Tot slot:
    Sportief gedrag met respect voor de andere leden/spelers waarbij de ander afstand gegund wordt en ruimte, is nu van groot belang. Premier Rutte legt steeds de nadruk er op dat we het samen moeten doen, maar hier geldt ook dat ieder zich individueel moet inspannen en zijn eigen verantwoordelijkheid moet dragen, maar ook anderen daar op mag aanspreken.
    De zaal wordt open gesteld:
    maandag  17.00 tot 18.00 uur     jeugd tot 18 jaar
    19.00 tot 21.00 uur    training voor competitie
    dinsdag    13.30 tot 15.00 uur    senioren/recreanten
    woensdag 13.00 tot 17.00 uur   dynamic tennis
    19.00 tot 21.00 uur           vrij voor allen
    donderdag gesloten
    vrijdag    19.00 tot 21.00 uur      vrij voor allen (vanaf 27-07)

Dit stuk is geschreven met raadpleging van de Afwegingen Binnensport van de Rijksoverheid,  en met suggesties van de NTTB  (die weer zijn gebaseerd op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten NOC*NSF). Het bestuur houdt de ontwikkelingen goed  in de gaten zodat, zo dra het kan, de maatregelen versoepeld worden.
    Van het bestuur,
    TTV Westerzicht, 29-06-2020